MAGASINET FOR OS MED BØRN

Tips & tricks: Indretning af hjemmekontor

0

Et hjemmekontor behøver ikke nødvendigvis forbindes med et kedeligt rum bestående af traditionelle kontormøbler- og artikler. Funktionalitet behøver ikke være kedeligt – der er rige muligheder for at give æstetikken opmærksomhed. Et hjemmekontor er der, hvor du har mulighed for at skabe lige det arbejdsmiljø, du befinder dig bedst i.

Læs med her, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor, så det passer til netop dine behov.

Møblering af hjemmekontor

Når du skal til at indrette dit kontor, er der flere faktorer, der har betydning. Når du vælger møbler, bør du primært vælge dem ud fra dine arbejdsbehov, men også lade din personlige stil påvirke dit valg.

Møbler, der er uundværlige på et kontor, er et godt skrivebord med masser af skriveplads, en komfortabel kontorstol, som du kan sidde mange i timer uden at pådrage arbejdsskader, samt god belysning. Belysningen på dit kontor er essentiel, da det vil påvirke din arbejdsindsats. For stærkt lys kan give dig hovedpine, og virke stressende, mens for lidt lys kan virke for afslappende og påvirke dig til at blive en smule doven. Det bedste råd hertil er masser af naturligt dagslys!

Hvis du har et forholdsvis lille kontor, bør møbleringen ikke virke for mørk og tæt. Det kan få rummet til at virke tungt og mindre rart at opholde sig i. Ligeledes, hvis du har et stort rum, bør dette ikke se tomt ud, da det hermed vil virke ufærdigt. Det kan give en stressende følelse.

Afskærm for forstyrrelser

Noget af det vigtigste, når du skal indrette dit hjemmekontor, er placeringen. Placeringen har betydning for, om du konstant vil blive forstyrret, eller om du har mulighed for fordybelse og koncentration. Det er naturligvis individuelt, hvordan man bedst arbejder, men det siger sig selv, at jo oftere du bliver forstyrret, jo mere vil du miste din koncentration – og denne kan være svær at finde igen.

Derfor vil det være en god ide at tage en snak med din familie. Det kan være fordelagtigt at fortælle, at selvom du arbejder hjemme, betyder det ikke, at du konstant vil være til rådighed. Når du sidder på dit arbejdskontor, er du på arbejde og kan ikke forstyrres.

Hvis du har børn og kæledyr, der støjer en del, kan det være en fordel at placere dit hjemmekontor i et rum med afstand til børneværelser, stue og køkken. Dette vil både give dig mere ro samt hjælpe dig til bedre at kunne skildre mellem arbejdstid og fritid. Ulempen ved at arbejde hjemmefra er, at der en tendens til at arbejde mere, da kontoret er så tæt på.

Tips til dit personlige hjemmekontor

Dit hjemmekontor bør være så personligt som muligt og gerne følge din eksisterende indretningstråd i resten af boligen, da det vil give dig den bedste helhedsoplevelse.

En essentiel del af kontoret er opbevaring. Opbevaring er med til at gøre kontoret ryddeligt, overskueligt og faktisk også dekorativt. Mange butikker sælger en masse lækkert tilbehør til hjemmekontoret, som både er æstetisk og funktionelt. Så kig dig omkring for inspiration, og vær lidt kreativ.

For at gøre dit hjemmekontor endnu mere overskueligt, kan det være en god ide at købe en opslagstavle eller et brugt whiteboard. Her kan du skrive alt det ned, som du skal i løbet af ugen, og så snart du får nye ideer, kan du skrive dem ned. Det er meget nemmere at huske og overskue ting, hvis man kan se dem visuelt.

Held og lykke med indretningen af dit nye hjemmekontor, og husk at sætte dit personlige præg!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.