MAGASINET FOR OS MED BØRN

Sjove lege og aktiviteter til børnefødselsdagen

0

Det behøver faktisk ikke at være så svært at arrangere en god, sjov og mindeværdig børnefødselsdag for dit barn. Du behøver ikke hive alle børnene med i Legoland, puste en hoppeborg op i haven eller bestille en tryllekunstner, for at fødselsdagen bliver en succes. Ofte er det de mest simple lege og aktiviteter, som er sjovest og fungerer bedst. Her får du nogle idéer til sjove lege for børn.

Sæt gang i festen med dans og musik

Stopdans, limbo og stoledans er simpelthen klassikere, som alle kender, og som altid kan sætte gang i humøret hos de små. Smid noget Hits For Kids, Marcus & Martinus eller andet populært børnemusik på, og sæt gang i dansegulvet. Det er en god måde at bryde isen på og skabe en god stemning.

Sjove udendørslege

Hvis vejret er til det, er det en god idé at planlægge nogle udendørslege. Skattejagt er altid en fantastisk idé, som alle synes er sjovt. Du kan lave mange forskellige slags skattejagter med forskellige typer poster. F.eks. kan du tegne et skattekort med et stort X på skattens placering, klippe det i 10-15 stykker, putte dem i balloner og gemme ballonerne rundt omkring i kvarteret. Andre udendørslege, som er sikre hits, er sækkeløb, bowling med små vandflasker og dåseskjul.

Madkonkurrencer

Mad og konkurrencer – det er to ting, de fleste børn elsker! Hvorfor så ikke sammensætte dem? En idé til en sjov madkonkurrence er den klassiske smagekonkurrence. Det eneste, du skal bruge, er et bind for øjnene, spiselige ting (remoulade, pasta, honning osv.) og en flok glade unger. En anden sjov madkonkurrence er karamelsnørekonkurrencen, hvor børnene står på en lang række og dyster om at spise snøren hurtigst uden at bruge hænderne.

Små lege til bords

Mens børnene sidder ved bordet og venter på at spise eller har spist, kan det være en god idé at sætte gang i nogle små sjove lege. Dette kan f.eks. være hviskelegen. Her starter fødselaren med at hviske en sætning til højre sidemand, som hvisker videre til den næste. Sådan fortsætter det, indtil sætningen når barnet til venstre fra fødselaren, som siger sætningen højt. Det ender som oftest med noget helt andet end den oprindelige sætning og kan hurtigt blive rigtig sjovt. Man kan eventuelt tage en runde for hvert barn. Derudover kan man lege Kongens Leverpostejmad. Det er en huskeleg, som går ud på, at et barn starter med at sige ”Kongens leverpostejmad med…” (f.eks. spegepølse). Derefter skal den næste gentage det og tilføje noget nyt pålæg til leverpostejmaden. Sådan fortsætter det, indtil et af børnene laver en fejl.

Fri leg på programmet

Det kan være godt at have lavet en lille tidsplan over aktiviteterne til fødselsdagen, men giv også lidt plads til at børnene kan finde på deres egne lege. Børn er gode til at komme op med de mest mærkværdige og sjove lege, som voksne altså ikke længere har fantasi til. Hvis du kan se, at det ikke fungerer, bliver kaotisk, eller at nogle ikke er helt med, kan du altid samle dem igen med af af de mange forslag til lege. Det vigtigste er, at børnene har det sjovt, og alle kan være med.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.