MAGASINET FOR OS MED BØRN

Sjov opbevaring til børneværelset

0

Er der altid rodet på dit barns værelse? Har du svært ved at finde på en opbevaringsløsning, der er logisk for din søn eller datter? Ingen grund til uro, læs blot denne korte artikel, hvor vi kommer med vores allerbedste råd til, hvordan du kan indrette børneværelset, så der nemt kan holdes orden.

Sortér i barnets kategorier

Når du indretter børneværelset, bør du tage dit barn med på råd, hvis hun eller han er gammel nok. Sandsynligheden for, at der bliver ryddet godt og grundigt op i ny og næ, er langt større, hvis du indretter værelset på dit barns præmisser. I stedet for at sætte hylder op og købe de kasser, du synes passer bedst til værelset, skal du sætte dig i dit barns sted. Læg mærke til, hvordan der bliver ryddet op, og hvordan legesagerne sorteres. Hvis racerbiler ligger sammen med dinosaurerne, skal de have lov til det. Det nytter ikke, at du beslutter, at de skal ligge to forskellige steder, hvis de to ting hører til den samme leg.

Oprydning i børnehøjde

Det er faktisk ret svært at rydde op, hvis man ikke kan nå bøjlestangen, hvor udklædningstøjet skal hænge, eller øverste hylde i reolen, hvor snekuglen hører til. Sørg derfor for, at dit barn har nemt ved at komme til de steder, hvor legetøj skal ligge, og de hylder, hvor han eller hun skal hente sit tøj, hvis de er gamle nok til det. Hvis børneværelset er småt og det er nødvendigt, at udnytte rummets højde, kan du eksempelvis have en etageseng, så der kan være en hule nedenunder, og stille et højt skab ved siden af sengen, så dit barn kan nå nogle flere hylder, når han eller hun er i sin seng. Du kan også anskaffe en skammel, barnet kan stå på, så det er nemmere at komme til tingene. De øverste hylder i skabet kan du bruge til at opbevare barnets skijakke, ekstra sengetøj eller andre ting, der ikke er i brug i dagligdagen.

Vis legetøjet frem

Det sidste råd er at gøre det nemt for dit barn at huske, hvor de forskellige legesager hører til. Det kan være svært at huske, hvis der står tre tomme kasser på gulvet, hvilket der hører til testellet, og hvilken der er til klistermærkesamlingen. Sørg så vidt muligt for, at det, der kan, står fremme. Lad udklædningstøjet hænge fremme på en bøjlestang, stil blyanter i en spraymalet konservesdåse på tegnebordet, hæng hylder op, hvor eventyrbøgerne kan udstilles, så man ser de flotte forsider og nemt kan finde den, man leder efter. Køb gennemsigtige kasser til det, der skal pakkes væk, eller mal for eksempel ydersiden af et hus på den kasse, hvor bamserne hører til, så dit barn kan se, at det er der, bamserne bor. Vælg kasser, reoler, eller knagerækker med et fantasifuldt udseende, som dit barn kan huske. Hos webshoppen Villavejen kan du finde knagerækker til børneværelset i alverdens udformninger, der passer til dit barns interesser. På deres hjemmeside kan du finde knager i form som alt fra robotter og luftballoner til søde dyr, skyer og fodbolde.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.