MAGASINET FOR OS MED BØRN

Sådan laver og overholder du en madplan med børn i huset

0

Det kan være svært at finde tid og overskud til at planlægge og lave aftensmad, når ens hverdag allerede er fyldt op med familie, arbejde og praktiske gøremål. Især hvis familiens medlemmer har forskellige ugeskemaer, kan det være en gåde at få det hele til at gå op. En madplan kan være en rigtig god måde at spare både tid og penge på. Du slipper for at stresse over, hvad I nu skal have at spise i aften, da det hele er planlagt og købt ind på forhånd.

Online madindkøb

Det er ikke altid lige nemt at finde tid til at købe ind i det lokale supermarked. Derfor kan det være en fordel at købe ind online, da man både sparer tid og – tro det eller ej – penge. De fleste har nok opfattelsen af, at det er dyrere at handle online end i fysiske butikker, men ofte sparer man overraskende meget ved at undgå impulskøb. Derudover kan det også være lettere at finde frem til de varer, man har brug for, frem for at skulle rende op og ned af supermarkedets mange gange.

Løbende planlægning af måltider

Det kan være en rigtig god idé at begynde på næste uges madplan allerede i starten af den uge, man er i. Bed gerne din partner og børn om at komme med idéer til, hvad de kunne tænke sig til aftensmad. Ligeledes kan du selv skrive måltider ned, når du løbende kommer i tanke om eller bliver inspireret til nogle lækre retter. På den måde kan du tilføje retter på din plan løbende, så du ikke skal afsætte så meget tid til det.

Gør det simpelt

Din madplan behøver ikke at være fyldt med komplicerede, eksotiske retter. Det er ofte de simple madplaner, der er de bedste. Internettet kan være en god kilde til inspiration, men det kan hurtigt blive for uoverskueligt med det væld af forskellige og spændende retter, man kan finde. Find derfor gerne dine støvede kogebøger frem fra hylden og kig i dem. Sæt eventuelt mærker ved opskrifter, som du synes lyder lækre og overskuelige, og så kan du altid kigge på dem igen senere, hvis du mangler måltider på madplanen. Sørg også for at vælge nogle retter hver uge med samme ingredienser for at spare penge og slippe for madspild.

Rester og rugbrødsmadder

På de dage, hvor både børn og voksne har travlt med forskellige aktiviteter, kan det være en fordel at gøre plads til en restedag eller rugbrødsdag. Husk på, at det ikke tager meget længere tid at lave større portioner, men det kan gøre en kæmpe forskel på de dage, hvor der ikke er tid til at lave mad. De dage, hvor alles skemaer er fyldt op eller ligger på tværs af hinanden, kan det være rart ikke at skulle bekymre sig om at bruge tid på aftensmaden. På den måde kan alle nemt snuppe et måltid, når de er hjemme.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.