MAGASINET FOR OS MED BØRN

Sådan bliver du venner med din krop igen efter fødslen

0

At blive mor er en gave. Sådan har de fleste det heldigvis. Men det er bestemt også hårdt arbejde. Oven i hatten er der en masse nye omvæltninger: både at skulle forholde sig til sin nye rolle som mor, de nye dagligdagsrutiner, og rent fysisk at skulle forholde sig til sin nye krop. Den krop, man måske følte, at man endelig havde fået et nogenlunde forhold til, som nu har ændret sig drastisk efter en graviditet. Heldigvis er der hjælp at hente, og i dette indlæg guider vi dig til, hvad du kan gøre for at blive venner med din krop igen.

At blive venner med sin krop igen

Det kan være sin sag at skulle blive venner med sin krop igen. Men i stedet for at rette had mod din krop, kan du fokusere på at erstatte de negative tanker med de positive. En måde kan være dagligt at skrive tre ting ned ved din egen krop, som du godt kan lide, for uanset hvad kommer man længere ved at omtænke sin krop i positive toner end ved at gøre den til genstand for negative tanker. Og samtidig bør du forsøge at huske at være taknemmelig for, at din krop har formået at bringe et smukt og velskabt barn til verden.

Start i det små – sæt dig realistiske mål

Mange har svært ved at finde ud af, hvor man skal starte, hvis man ønsker at stramme op og blive mere fit efter graviditeten. Her kan en nyttig metode være at skrive nogle konkrete mål ned. Er det armene, du gerne vil stramme op? Vil du komme i bedre form? Følg op hver eller hver anden uge på, hvordan det går med dine målsætninger. Men mind samtidig dig selv om, at det er helt naturligt, at det tager sin tid for kroppen at genfinde balancen. Den har trods alt taget hånd om et andet menneske i ni måneder!

Heldigvis er der hjælp at hente udefra

Det er helt normalt, at ens krop er forandret efter graviditeten, hvad end det er løsere hud, åreknuder eller karsprængninger på benene. Men mange kvinder af kede af disse forandringer. Og selvom at du nu har fået en ny lille guldklump i din verden, er det ingen undskyldning for ikke at tage hånd om sig selv. Heldigvis er der hjælp at hente.

Hos Åreknudeklinikken har man specialiseret sig i at fjerne åreknuder og karsprængninger. Der anvendes flere forskellige behandlinger, herunder blandt andet skumbehandling. Men fælles for alle behandlingerne er, at de sikrer et varigt resultat uden ar, hvor trygheden absolut i højsædet. Du kan læse mere om behandling af åreknuder og karsprængninger her. Samtidig kan du på læse andre kvinders erfaringer med klinikken på varix.dk

Vi håber derfor, at vi med dette indlæg har givet dig mod på at arbejde for at få et godt forhold til din krop igen. Og selvom du nu føler dig som en slatten sækkestol, er det med at komme op af sofaen, så du igen kan blive gode venner med din krop som du skal være sammen med – resten af livet.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.