MAGASINET FOR OS MED BØRN

Sådan arrangerer I en god barnedåbsfest

0

Barnedåben er den første festlighed for dit barn. Dette er derfor en stor dag for både jer og jeres barn. Derfor vil I sandsynligvis gerne gøre lidt ekstra ud af denne begivenhed. Dog kan det være svært at vide, hvordan man arrangerer en god barnedåbsfest. Planlægningen bliver heller ikke nemmere af, at man som nybagte forældre i forvejen har rigeligt at se til med den lille. Derfor har vi lavet en kort guide til, hvordan I arrangerer en god dåbsfest.

Tag stilling til dåbskjole, dåbsdato og faddere i god tid

Man har 6 måneder til at navngive barnet efter fødslen. Selvom dette måske lyder som lang tid, så flyver tiden meget hurtigt, når man er nybagte forældre. Man kan selvfølgelig navngive barnet først og holde barnedåben senere, men de fleste navngiver deres barn i forbindelse med dåben. Derfor bør I tage kontakt til præsten, i det lokale sogn, i god tid. Så er I sikre på, at I har rigeligt med tid til at arrangere dåben. Herudover bør I også tage stilling til andre ting, såsom hvem der skal være faddere, og hvilken dåbskjole barnet skal have på, i god tid. Dette giver både fadderne mulighed for at forberede sig på dåben, og det giver jer mulighed for at finde en dåbskjole til barnet.

Overvej hvor mange I vil invitere

Det er vigtigt, at I overvejer, hvor mange I vil invitere. Antallet af gæster har nemlig en stor indflydelse på, hvor dyr dåbsfesten bliver. Herudover er der oftest meget arbejde i at afholde store dåbsfester. Desuden spiller antallet af gæster også en stor rolle for, hvilken type dåbsfest I får. Hvis I inviterer mange gæster, har festen en tendens til at blive mere formel, da mange af gæsterne ikke har et tæt forhold. Dog kan en stor fest også være en vidunderlig oplevelse, da det giver mulighed for at møde personer, man ikke har set længe. Hvis I holder en mindre dåbsfest, så er der ofte mindre arbejde, og festen bliver mere intim, da I kan holde dåbsfesten derhjemme. Udover dette har gæsterne ofte et tættere kendskab til hinanden, hvilket gør festen mindre formel.

Det er vidt forskelligt, om man har lyst til at holde en stor fest eller en lille fest, men det vigtigste er, at I tager stilling til dette i god tid. Hvis I inviterer gæsterne lang tid før dåben, er I nemlig sikre på, at jeres gæster får afsat tid til den store dag.

Overvej mad og lokaler

Når I ved, hvor mange I vil invitere, og hvornår I vil afholde barnedåben, så skal I tage stilling til maden og lokalerne. Hvis I holder festen derhjemme, så har I mulighed for at lave maden selv. Dog kan det være en stor mundfuld for nybagte forældre at tilberede maden selv. Derfor kan I med fordel bestille maden udefra, eller I kan få nogle familiemedlemmer til at hjælpe jer med madlavningen. Herudover skal I tage stilling til lokalerne. Hvis I inviterer mange gæster, så bør I leje nogle lokaler til dåbsfesten. I kan for eksempel leje selskabslokaler på denne side.

Når I har taget stilling til dette, så skulle I gerne være klar til den store dag. Det eneste, I nu mangler, er at nyde dagen i godt selskab, mens I fejrer jeres lille mirakel.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.