MAGASINET FOR OS MED BØRN

Legetøj, der aldrig går af mode

0

De fleste småbørnsforældre kender det. Næppe har ungerne pakket det nyeste, smarteste state of the art-legetøj ud af indpakningen og taget det i brug, før det pludselig ikke er så interessant længere. Enten mister de interessen, eller også kommer der et nyere skud på stammen, der trækker endnu hårdere i børnene – og dermed også i din pengepung.

Tilbage står man som forbavset forælder. For hvordan imødekommer man en legetøjsindustri, der skifter ud i sortimentet, som vi andre skifter bleer, og en efterspørgsel fra børnenes side, man ikke har lyst til at skuffe?

Et bud på det kan være at prioritere at investere i mere tidløst legetøj. Legetøj, der ikke, som meget af det mere moderne, er styret af serier og skiftende udgaver. På den måde sikrer du, at der ikke står en ny og bedre udgave for døren lige med det samme. Samtidig øger du også chancen for, at dit barn fastholder interessen, hvilket både er en evne og et sundt skridt i barnets udvikling.

Her følger en række forslag til tidløst legetøj til dit barn.

Kig efter Krea

Krea er en serie af dansk trælegetøj, der både er kendetegnet ved kvalitetshåndværk, og som stræber efter at integrere læring i legen. Krea har i mange år figureret på danske børneværelser og gør det stadig. Det med god grund, for der er tale om legetøj, der er produceret ud fra de kvaliteter, som sædvanligvis kendetegner dansk håndværk. Kvalitet, materialemæssig omhyggelighed og ikke mindst tidløst design.

Derfor kan legetøj fra Krea være det oplagte bud for dig, der ønsker at investere i legetøj, som holder i mange år – og ikke ændrer sig mærkbart fra sæson til sæson. I hvert fald ikke på udtrykssiden eller konceptuelt. Her er stilen den samme, som den altid har været, og det kan vise sig at smitte af på dit barns forhold til legen – ved stabilitet, koncentration og indlevelse.

Legetøj til udendørs aktivitet

Løb, leg og fysisk udfoldelse udendørs går aldrig af mode, og det gør de redskaber, som hører med, heller ikke.

Løbehjul og rulleskøjter er for eksempel lige så aktuelle, som de altid har været, for morskaben og udfordringerne, der knytter sig til brugen, er også de samme. Det er udfordrende og udviklende for balancen og motorikken hos de forsigtige, og for de små, der elsker at suse, er der mulighed for at få fart på. Og det bliver det ved med at være, hvis interessen vedligeholdes.

Fjernstyrede biler

Den fjernstyrede bil er et stykke legetøj, der er så tidløst, som det bliver. I generationer har børn i alle aldre – ja, endda voksne, for hvem det bliver en livslang hobby – nydt godt af de firhjulede med fjernbetjening, der problemfrit kan være vært for mange timers underholdning.

Den fjernstyrede bil er et stykke legetøj, barnet kan vokse med – og finde glæde i mange år frem. Fascinationen er nemlig den samme, såfremt den er til stede i første omgang. Fart og fjernstyring på fire hjul – med sig selv bag fjernbetjeningen. Og er én fjernstyret bil ikke nok den dag, hvor modellen bliver for sløv, eller hastigheden skal opgraderes, er der også råd for det.

Udvalget er nemlig enormt, og som nævnt er der noget til alle aldersgrupper. Se mere til udvalget af fjernstyrede biler på Holte Modelhobbys hjemmeside.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.