MAGASINET FOR OS MED BØRN

Idéer til spændende og alternative ferier med børn

0

Det kan være svært at finde på ferier, som både mor, far og børn kan nyde. Ofte vil forældrene gerne have et break fra den travle hverdag, mens børnene synes, der skal ske en masse. Derfor falder valget tit på de velkendte charterferier med all-inclusive, hvor der både er aktiviteter for børn og mulighed for afslapning for de voksne. Måske er I ved at være trætte af dette koncept, eller måske vil I bare gerne prøve noget nyt. I dette indlæg er der samlet tre forskellige og gode alternativer til jeres næste sommerferie.

Grupperejser væk fra masseturismen

Hvis I har andre venner med børn eller bare andre familiemedlemmer, som I kunne forestille jer at tage på ferie med, kan grupperejser være en fantastisk form for ferie med børn. Her kan alle ungerne lege sammen og være aktive, mens de voksne kan slappe af og nyde hinandens selskab. Hvis I ikke har andre familier at rejse med, findes der rejsebureauer, som arrangerer grupperejser. F.eks. arrangerer GulliverRejser grupperejser bestående af 7-10 familier, som alle deler en vingård eller et landsted i Syden med egne luksuslejligheder. Ved dette koncept slipper man for charterferiernes masseturisme, men har stadig mulighed for at nyde andre familiers selskab. Der arrangeres aktiviteter for både børn og voksne, så der er god mulighed for både at være social og trække sig tilbage, når man bare har brug for lidt familietid.

Nyd Nordens naturområder

Sommerferier behøver ikke altid at foregå i Sydens sol og varme. Skandinavien har masser af smukke og storartede omgivelser, som man kan nyde sommeren og familiens tilstedeværelse i. Norge og Sverige er typisk kendt for gode skisportssteder, men de har også en masse at byde på om sommeren. I kan f.eks. tage til TrysilHytterne i Norges bjerge, hvor der tilbydes en masse spændende og hyggelige aktiviteter om sommeren, såsom fiskeri, bjergvandring, hesteridning og ovenikøbet elg- og bæversafari!  Ellers har Sydsverige en masse skønne seværdigheder og aktiviteter at byde på. Her kan man både nyde nationalparkernes smukke natur, tage på kano- eller kajaktur og slå telt op i det sydlige Småland. Derudover kan I tage til Vimmerby og besøge den fantastiske eventyrpark Astrid Lindgrens Verden. Her kan man opleve miljøerne og møde de mest populære karakterer fra hendes bøger.

Billig ferie med børn i Danmark

Har I ikke lyst til at spendere de helt store penge på dette års ferie, er der mange gode muligheder for at holde en skøn ferie herhjemme. Man kan selvfølgelig vælge at tage i sommerhus eller i et af de mange feriecentre, men der findes også andre fede feriemuligheder, som du måske ikke kender til. En sjov og noget alternativ måde at holde ferie herhjemme på er at bytte boliger med andre. Man kan blandt andet benytte sig af hjemmesiden bytbolig.com, hvor man bytter sin bolig lige over med en anden families bolig. Det er lidt ligesom at tage i sommerhus, bortset fra at det er gratis. En anden idé er at overnatte i den danske natur. Naturstyrelsen har opført shelters i særligt smukke naturområder. Mange af disse shelters består af små huse med plads til familien, og det er den perfekte ramme om en anderledes og hyggelig ferie

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.