MAGASINET FOR OS MED BØRN

Hvad skal jeg gøre, hvis mine børn plager om at få et kæledyr?

0

Er dine børn nået den alder, hvor de er begyndt at plage om at få en hund, kat eller et tredje kæledyr? Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere deres store ønske, så læs med her og bliv klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man anskaffer sig et kæledyr eller helt afskriver idéen.

Et kæledyr er en familieforøgelse, der kræver både tid, penge og opmærksomhed. Anskaffer man sig et kæledyr, skal man være klar over, at man ikke blot efter et par uger, når man er træt af dyret, kan aflevere det tilbage. Har man gjort sig de vigtigste overvejelser forinden, og beslutter man sig herefter for at engagere sig hundrede procent i et kæledyr, kan det dog være et af de mest givende valg, man kan tage for sig selv og sine børn.

Derfor er det en god idé at få et kæledyr

Et kæledyr kan være med til at styrke og udvikle dit barn på flere områder. Kæledyr kan gøre et barn mere ansvarsfuldt og empatisk, da børnene i en tidlig alder kan lære at vise omsorg og forpligtelse over for et andet væsen. Derudover ser et barn vigtigheden i at give kæledyret mad, vand og den opmærksomhed, kæledyret behøver, og på den måde lærer børnene at tage ansvar for et andet liv. Begge er egenskaber, som kun vil gavne dem i fremtiden.

Foruden styrkelse af sociale egenskaber kan et kæledyr være med til at styrke barnets lyst til leg og motion. Her kan særligt en hund eller kat være givende, da de er aktive væsner, der kræver at blive stimuleret aktivt. Lærer man derudover sit barn, at der med kæledyret følger daglige pligter, som eksempelvis en gåtur eller en halv times leg i haven, kan barnet udvikle sin egen lyst til at bevæge sig og få frisk luft.

Det bør du være opmærksom på, før du anskaffer dig et kæledyr

Før du giver efter og siger ja til at få et kæledyr, skal du gøre op med dig selv, hvor meget tid og energi du vil bruge på et kæledyr, da dette kan være med til at afgøre, hvilket kæledyr der vil passe bedst til jeres familie. Ønsker I et dyr, der primært kan passe sig selv, er det måske en hamster eller en fugl, der vil passe bedst til jer. Er det omvendt en hund eller en kat, I drømmer om, skal I være opmærksomme på det ekstra arbejde, disse dyr kræver.

Hunde og katte kræver mere opmærksomhed og stimulans, og derudover kan de være dyrere både at købe og passe. Mad, udstyr og uforudsete dyrlægeregninger kan være hårde for økonomien, og dette skal man ligeledes være forberedt på. Hunde og katte er frie dyr, og derfor kræver de, at man konstant er opmærksom på, hvor de er, og at de ikke løber væk. Ønsker du at gøre denne opgave lettere for dig selv, kan du med fordel anskaffe en GPS til hund eller kat, så du altid kan spore dem direkte fra mobilen. En GPS til hund eller kat kan købes her.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.