MAGASINET FOR OS MED BØRN

Gaveguide til babyshower

0

Det er ikke altid let at finde på gaveidéer til de nybagte forældre, og det er alt for nemt at falde i tøjfælden. Går du en tur igennem et shoppingcenter, støder du uden tvivl på mindst tre butikker, der henvender sig til børn i alderen under seks, og de små nuttede beklædningsgenstande er slet ikke til at stå for. Man bliver fristet til at gå amok i små kondisko som eksempelvis Puma og Vans. De fleste forældre ville uden tvivl også blive glade for tøj i miniaturestørrelser, men det er altså ikke altid den bedste eller den mest holdbare gave at gå efter, eftersom småbørn vokser med samme hastighed, som græsset gror på en fugtig sommerdag. Her får du en liste over nogle anderledes gaveidéer som barnet kan bruge i mange år, og som styrker kreativitet og fantasi og ikke mindst motoriske færdigheder og kognitive evner, som barnet vil bære med sig resten af livet.

Pædagogisk legetøj

Der findes en masse forskelligt legetøj til småbørn, der er med til at udvikle og præge barnets evner og færdigheder. Herunder eksempelvis læringstæpper, rytmisk legetøj og puslespil, som alle kender. Man kan få tæpper med al slags print, for eksempel geografi, seværdigheder, alfabeter og tal. Det samme gælder for puslespil. Puslespil kender vi, børn som gamle, men spillet er i sig selv en undervurderet beskæftigelse. Brug puslespil til at samle familien, og se det som noget, I alle kan tage del i, uanset sværhedsgrad. Rytmisk legetøj er selvsagt godt til at styrke barnets rytmik, samtidig med at det styrker og udvikler barnets lyttesans og sprog.

Tangles

Koncentrationsbesvær kan for mange børn udløse en uro og rastløshed, og ofte forsvinder fokus i takt med koncentrationen. Mærket Tangles har fundet løsningen på problemet og har knækket koden for, hvordan barnet får fokus og ro tilbage i kroppen. En Tangle i hænderne gør det muligt for barnet at genskabe balance i kroppen. Tangles har hjulet urolige børn siden 1981, hvor den blev opfundet af Richard Zawitz. Tangles er inspireret af uendelighed og kontinuitet, og den består af 18 led. Man kan forme Tangles på utallige måder, hvilket giver barnet mulighed for at lave sin helt egen unikke udgave. Den kan skilles ad og samles igen, lige så mange gange man vil, og den fås i mange forskellige flotte farver. Desuden er den lydløs, hvilket gør den næsten uundværlig i klasselokalet eller institutionen.

Sansegynger

En anderledes, men sjov og brugbar gave er en sansegynge. Du har med garanti stødt på sansegyngen i en større model på de nyere legepladser. De er runde og minder mest af alt om et indrammet edderkoppespind bundet fast til reb der er forbundet til eksempelvis et gyngestativ. Sansegynger findes i flere forskellige størrelser og behøver ikke nødvendigvis at hænge udenfor. Selv nyfødte kan få gavn af sansegyngen, den er nemlig også ideel som vugge, samtidig med at bevægelsen virker afstressende og både stimulerer og styrker børns grundmotorik og balancesans. Højden på gyngen kan justeres, løbende med at barnet vokser.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.