MAGASINET FOR OS MED BØRN

De bedste tips til indretningen af et moderne og børnevenligt køkken

0

Køkkenet er et af de rum, hvor familien tilbringer mest tid sammen. Her skal der være plads til både store og små. Derfor bør det også være indrettet på en hyggelig, indbydende og ikke mindst børnevenlig måde. Denne guide vil give dig de bedste tips til indretningen af dit nye køkken, så du kan gøre det moderne og sikkert for selv den mindste i familien.

Find det rette inventar

I et moderne køkken kan det rette inventar gøre hele forskellen. I gamle køkkener var der større tendens til farver og køkkenredskaber, der stod synligt fremme, hvilket hurtigt kan virke rodet og usammenhængende. Stræb hellere derfor efter at holde det enkelt og ensfarvet. Det er især farver som hvid, sort og træ i sarte nuancer, der giver det moderne look, så find gerne inventar i disse farver.

Det kan hurtigt virke uoverskueligt og være svært at vide, hvor man skal starte med at lede efter sit nye inventar, men på www.schmidt-koekken.dk kan du finde et godt tilbud på enten dit nye køkken eller bad fra en af de mest førende eksperter inden for områderne.

En stor fordel ved at spørge professionelle om hjælp til indretningen er, at de ofte ser det fra en anden vinkel og tilbyder en række ekstra services, der gør det nemmere for dig at bygge nyt køkken. Sørg derfor at stille masser af spørgsmål, så du kan få mest ud af indretningen.

Skab lys

Et klassisk kendetegn for det moderne køkken er den store mængde lys, der er i rummet. Husk at i gamle dage havde de ikke den samme mulighed for at få sat lyspærer op, som der findes nu, så sørg for at udnytte den mulighed og sæt for eksempel lys i skufferne eller over køkkeninventaret. Hvis du fortrækker eller kun har mulighed for at sætte få lyskilder op i køkkenet, så sørg for at sætte dem strategiske steder, så de lyser rummet op så meget som muligt. Sørg også for at købe pærer, der lyser kraftigt, så de bedre afgiver lys, og som er energibesparende, så du sparer penge på strøm.

Et køkken i børnehøjde

I en børnefamilie skal der være plads til leg og kreativ udfoldelse under trygge og sikre rammer. Derfor bør du indrette dit køkken børnevenligt, så dit barn kan føle sig tryg og udvikle sig.

Start med at gøre alle skarpe knive og elektriske køkkenredskaber utilgængelige for små, nysgerrige børnehænder. Stil for eksempel blenderen ind i skabet på allerøverste hylde, og gem knivene væk, så de ikke kan findes tilfældigvis af dit barn. Derudover kan du sætte hjørnebeskyttere op på de skarpe kanter.

Lad der også være plads til leg og sjov i køkkenet. Sæt for eksempel en rulle papir op på væggen, så dit barn kan tegne, mens aftensmaden er ved at blive lavet, eller køb et stort bord, hvor der også er plads til for eksempel at tegne.

I moderne køkkener er der som regel også masser af plads og åbent rum, så du kan nemt sætte et lille område af, hvor at dit barn kan lege, så du kan holde øje og måske deltage lidt i legen, mens du laver mad. Når køkkenet er indrettet mere hyggeligt og på en flot måde, kan det nemlig bringe jer tættere sammen som familie.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.