MAGASINET FOR OS MED BØRN

6 måder du kan spare på børnefødselsdage

0

Børnefødselsdage kan hurtigt blive en meget dyr affære med lokale, mad, invitationer, underholdning osv. Selvom du selvfølgelig vil gøre alt for, at dit barn får en god dag, er der stadig en række måder, du kan gøre det billigere og nemmere for dig selv. Hvis du har flere børn, kan dette potentielt spare dig mange penge i fremtiden og samtidig gøre plads til hygge og sjov under festen, da du ikke skal bekymre dig om økonomien længere. Vi har i denne artikel samlet 10 gode råd til, hvordan du kan spare penge på dine børns fødselsdagsfest.

Slå dig sammen med en anden

Hvis dit barns fødselsdag ligger tæt op ad et andet barns, kan du med fordel alliere dig med de andre forældre og skære omkostningerne med 50 %. Det er en supersmart måde at spare hurtigt og nemt ved en børnefødselsdag uden at skære ned på indholdet af selve festen. Ud over dette giver det dig mulighed for at dele vagten med de andre forældre og dermed mindske byrden af at skulle overvære alle børnene alene.

Tidspunkt

Tidspunktet på festen kan også have en enorm indflydelse på, hvor mange omkostninger der er forbundet med den. Tidsrummet mellem 13-17 er ideelt ifølge mange eksperter, da dette ligger lige mellem frokost og aftensmad, og du kan derfor slippe afsted med at servere slik og kage uden at skulle bekymre dig om et helt måltid til 20 børn eller flere.

Hent underholdning fra dit netværk

Underholdning kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal hyre en ekstern, professionel tryllekunstner eller klovn. Her ligger et godt tip i at hente din underholdning fra nogle i dit netværk. Måske har du en god ven, som er villig til at klæde sig ud som klovn for en dag eller kan et par trylletricks. Dette kan spare dig for tusindvis af kroner og er samtidig en fin løsning på underholdningen.

Fokuser på gratis aktiviteter

Et andet alternativ til underholdning er gratis aktiviteter. De klassiske lege som vi ved børn elsker, selvom de ingen penge koster. Vi snakker lege som stopdans, Simon siger, banke banke bøf, dåse osv. Legene er alle gratis. De kræver godt nok lidt organisatoriske evner fra dig som forælder, men ikke desto mindre er det både en sjov og god løsning på underholdningsproblemet.

Hold festen hjemme eller et offentligt sted

Lokaler er dyre at leje, selvom det blot er for et par timer. Det kan være svært at overskue for mange, så her kan det være nemmere og billigere bare at holde festen hjemme eller i en skov, park eller lignende. Det er et godt område at spare på, da børnene er mere eller mindre ligeglade, så længe de kan have det sjovt og får slik eller kage.

Bag din egen kage

Mange forældre vælger at købe fødselsdagskagen udefra, og mens dette kan være en god løsning i forhold til kvaliteten, er det også meget dyrt. Af denne grund kan det være en meget god idé at bage kagen hjemmefra. Find en opskrift på en lækker chokoladekage, og bag den et par timer, før gæsterne ankommer. Du kan eventuelt også lave en række mindre kager og give børnene et udvalg, hvilket plejer at være en stor succes.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.