MAGASINET FOR OS MED BØRN

4 gode råd til at få økonomien til at hænge sammen

0

Som kommende forældre følger der helt sikkert mange bekymringer med omkring, hvordan det hele kommer til at gå. Måske er du bekymret for, hvordan det økonomiske skal hænge sammen med et nyt familiemedlem. Frygt ej – de nedenstående råd hjælper dig nemlig med at få din økonomi til at hænge sammen.

Skab et overblik ved at lave et budget

For det første er det vigtigt, at du sørger for at danne dig et overblik over de udgifter og indtægter, som du/I har. Dette er en vigtig forudsætning for, at der er styr på økonomien, og den ikke løber løbsk. I dag hvor alle betalinger foregår elektronisk, kan det nemlig være svært at overskue, hvor mange penge man egentlig bruger, men det er altså det første, man skal få styr på, hvis man vil have en sikker økonomi. At du har dette overblik og et budget for, hvor mange penge du kan bruge hver måned, vil også give dig ro i hverdagen. Dog kan det være svært at vurdere, hvor mange udgifter der følger med ved at få et barn, men forsøg dog at lave et nogenlunde budget. Når barnet først er kommet til verden, er det vigtigt, at du husker på at lave et økonomisk overblik løbende, så du har mulighed for at revidere dit budget, hvis udgifterne ikke er som forventet. På internettet findes der mange forskellige skabeloner, som kan hjælpe dig med at lave et budget.

Begræns unødvendige udgifter

Hvor tit læser du dine regninger grundigt igennem? Du kigger sikkert ofte ikke på andet end beløbet, der skal betales, og datoen for, hvornår det skal betales. Dog kan det virkelig give pote, hvis du tager dig tid til at læse dine regninger igennem, så du kan danne dig et overblik over, hvad du egentlig bruger pengene på. Måske betaler du for et fitnessmedlemskab, som du alligevel aldrig bruger, og her har du altså mulighed for at spare penge ved blot at være grundig. Tjek derfor altid dine regninger igennem, så du slipper for at betale for unødvendige udgifter.

Pas på med spontane og hurtige lån

I dag er det nemmere end nogensinde at optage hurtige forbrugslån. Dette kan dog være meget farligt, fordi det hurtigt kan løbe løbsk for dig og derved komme til at koste rigtig mange penge. Så selvom det føles rigtigt og smart i øjeblikket, så vil det sandsynligvis kun gøre dig lykkelig for en stund. Sørg derfor altid for at have sparet op, inden du køber noget. Dette kan føres videre til næste råd.

”Man må yde, før man kan nyde”

Som det gamle ordsprog lyder, så sørg for at have sparet op til de ting, du erhverver dig. Især i børnefamilier kan der lynhurtigt opstå uforudsigelige udgifter, hvis dit barn bliver syg, eller der opstår andre ting. Derfor er det altså virkelig vigtigt, at du medtænker disse ekstra og uforudsigelige udgifter, når du skal lave et budget. Vælg et realistisk beløb, som du sætter til side hver måned, men sørg for at have medtænkt fremtidens udgifter, når du sætter dette beløb.
Har du en opsparing, har du mulighed for at glæde familien med oplevelser, som vil skabe minder for livet, og derfor er det altså vigtigt, at du har en solid opsparing. Har du planlagt at gøre dig et køb over nettet, så husk at tjekke efter rabatkoder først. Hos Rabatbanditten finder du masser af rabatkoder til diverse hjemmesider, så der er altså mange penge at spare!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.